Μενού Κλείσιμο

Θλίψη για την απώλεια του Τάκη Καραγιάννη

Την Πέμπτη 06 Ιανουαρίου 2022 έφυγε από την ζωή ο Τάκης Καραγιάννης. Παλιό μέλος του Ιωνικού Συνδέσμου, μέλος των Διοικητικών του Συμβουλίων και υπεύθυνος για πολλά χρόνια των κινηματογραφικών προβολών.

Γεννήθηκε το 1951 στην Αλεξάνδρεια. Σπούδασε στην Φαρμακευτική Σχολή της Αθήνας (συνέχισε την παράδοση του πατέρα του στο Φαρμακείο που είχε στον Άγιο Ευστάθιο μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο). Ήταν γνωστός και αγαπητός γιατί πολλές φορές έκλεινε το Φαρμακείο για να κάνει μια ένεση, να μετρήσει πίεση, να δώσει φάρμακα σε αδύναμους πελάτες του.

Ήταν συλλέκτης ταινιών 8 και 16mm. Διέθετε μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στην Ελλάδα ταινιών κινουμένων σχεδίων και βωβού κινηματογράφου. Με την μηχανή προβολής που διέθετε από την δεκαετία του 1970 έως σήμερα είχε πραγματοποιήσει δεκάδες προβολές, εκτός από τον Ιωνικό Σύνδεσμο σε σχολεία και συλλόγους στην Νέα Ιωνία αλλά και σε πολλές περιοχές εντός και εκτός Αττικής.

Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά (“Οθόνη”, “Κινηματογραφικά Τετράδια”, “Cine 7”, “Classic Images”, “Flickers”, ‘Super 8 Review’, “Οιονέα”, “Silver Screen Magazine”, “Projections” κ.ά. και στο περιοδικό   “Λυχνάρι” του Ιωνικού Συνδέσμου.

Έχει εκδώσει το βιβλίο αφιερωμένο στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ (Κινηματογράφος/ηθοποιοί, εκδόσεις Αιγόκερως) και έχει συνεργαστεί στα βιβλία Μπάστερ Κίτον, The Disney Films, The World of 3-D Movies, Actors TV Credits, Looney Tunes and Merrie Melodies.

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος εκφράζει τα συλλυπητήρια του, στη σύντροφό του Έφη καθώς και στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Τάκη !