Μενού Κλείσιμο

«Σμύρνη Μανίτσα μου»

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19.30
«Σμύρνη Μανίτσα μου» της Μάνιας Παπαδημητρίου
Μουσικοθεατρικό Αναλόγιο
Ο Ιωνικός Σύνδεσμος, σας προσκαλεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19.30 , στην εκδήλωση με τίτλο, «Σμύρνη Μανίτσα μου» της Μάνιας Παπαδημητρίου.
Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο, Σμύρνη ….Μανιτσα μου ! ( Τα παιδιά του πολέμου).
Μια σύνθεση κειμένων από τα ημερολόγια του Γεράσιμου Γεννατά, υπολοχαγού του Ελληνικού στρατού στη Σμύρνη κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας 1919-1922 , το ένα του πολέμου και το άλλο του έρωτα.
Η συνάντηση του με την Γεσθημανή Κεχαγιόγλου και ο γάμος τους, ο χαμός του αδελφού του στο μέτωπο και η μετοίκηση τους στην Ελλάδα μετά την καταστροφή καθώς και τα γεγονότα που ακολούθησαν ως τον δεύτερο εμφύλιο το 1948 οπότε έχασε το γιό του που είχε πάρει το όνομα του χαμένου του αδελφού.
Το τραύμα της μικρασιατικής καταστροφής έτσι συναντά το τραύμα του εμφυλίου και διπλασιαζόμενο στιγματίζει την ιστορία της οικογένειας με πένθος βαρύ.
Την ιστορική ανάλυση αυτής της χαρακτηριστικής για πολλές οικογένειες ιστορίας κάνει ο ιστορικός αναλυτής και επιμελητής του ιστορικού αρχείου του μουσείου Μπενάκη, Τάσος Σακελλαρόπουλος.
Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Μενέλαος Κυπαρίσσης, Αθηνά Χατζηαθανασίου
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου «Στράτος Μελεμενής»(Τσουρουκτσόγλου 1 & Λ. Ηρακλείου 251, Ν. Ιωνία)