Μενού Κλείσιμο

Για τον Χάρη Σαπουντζάκη

Με σεβασμό και εκτίμηση ο Ιωνικός Σύνδεσμος αποχαιρετά τον δάσκαλο, σχολικό σύμβουλο, πρόεδρο της Ενώσεως  Σπάρτης Μικράς Ασίας, πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., Αντιδήμαρχο, ιστορικό  και κυρίως συνεργάτη και φίλο Χάρη Σαπουντζάκη.

Ο Χάρης, όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, υπήρξε μια σπάνια και πολυσχιδής προσωπικότητα με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα της Νέας Ιωνίας. Ευγενής, με εξαιρετικό ήθος, φιλικός και σεμνός άκουγε με προσοχή τους συνομιλητές του και χωρίς έπαρση έλεγε την δική του γνώμη. Ο χαρακτήρας αυτός φαίνεται ιδιαίτερα στα κείμενα και βιβλία που έχει δημοσιεύσει (ανάμεσά τους και στο περιοδικό του Ιωνικού Συνδέσμου το “Λυχνάρι”) με αναφορές στην έρευνά του για την ζωή των Ελλήνων στις πόλεις της Μικράς Ασίας αλλά και για την εγκατάστασή τους στην Νέα Ιωνία.

Για την προσφορά του στην Παιδεία και στον Πολιτισμό ο Ιωνικός Σύνδεσμος τίμησε τον Χάρη Σαπουντζάκη τον Ιανουάριο του 2015. Το 2016 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το 2020 την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος απευθύνει τα θερμότατα συλλυπητήριά του προς την σύζυγο του Χαρίκλεια, τα παιδιά του και τον εγγονό του καθώς επίσης και προς την Ένωση Σπάρτης που διετέλεσε επί 35 συνεχή χρόνια πρόεδρός της,

Πιστεύουμε ότι ως  ελάχιστη προσφορά στο έργο του ο Δήμος μας θα τον τιμήσει ανάλογα.

 

Ο Πρόεδρος,  Γιάννης Κοντίτσης
Η Γενική Γραμματέας, Φωτεινή Παπαδοπούλου